De prop: film with live music

Film screenings with live music at La Pedrera (octubre 2009). Co-curated with Manuel Asín.

 

From the pressbook (in Catalan):

El proper 1 d’octubre, l’Obra Social de Caixa Catalunya inicia una nova edició del seu cicle De prop, centrat en aquesta edició de tardor en la combinació de cinema i música, de manera que cada proposta del cicle serà una oportunitat de veure com dues sensibilitats es troben i reaccionen.

Es tracta de presentar unes quantes pel·lícules –tant de l’època muda fins als anys 60- a músics d’avui en dia per tal que en facin la seva interpretació. El resultat, no són bandes sonores a l’ús sinó obres de músics que apliquen els seu vocabulari i recursos particulars a col·laborar amb la pel·lícula. Es tracta de veure què i com ens ho expliquen. Una trobada, una porta oberta, un diàleg, un experiment, unes sessions úniques.

 

Program:

Screen Tests (1964-66) Andy Warhol + Raúl Fernández (Refree)

Segundo de Chomón + Quartet Brossa

El Carrer (1960) Joan Colom and Turistas resbalando (1968-1979) and Variaciones sobre una Granada (1975) José Val del Omar + Tarannà

Borderline (1930) Kenneth Macpherson + Llama (Silvia Pérez Cruz y Ravid Goldschmidt)

Entr’acte (1924) René Clair and Impatience (1928) Charles Dekeukeleire + Francesco Tristano Schlimé and Jordi Camell (piano four hands, music by Satie) and Tristano Schlimé (piano).

Full pressbook in pdf.