Rotondes: rotoscopia, vídeo i fases

/ El mal alumne

A partir de les imatges d’un projecte anterior (Rotondes. Panorames i fases per a un espectador en moviment, Marcel Pié / Estampa, 2017) s’ha entrenat una xarxa neuronal a rotoscopiar, és a dir, a convertir en dibuix una filmació en vídeo. També s’ha dut a terme un entrenament en el sentit invers: a partir d’una imatge dibuixada, es genera la presa fotogràfica. Com que les parelles d’imatges d’entrenament són de la filmació i la rotoscòpia de diferents rotondes del delta de l’Ebre, el tipus d’imatge fotorealista que genera la xarxa es correspon a aquest entorn (carretera, senyals de trànsit, paisatge pla, vegetació i cel).

Amb aquestes eines, s’han buscat mecanismes per portar la xarxa a generar paisatges imaginats. Una estratègia ha estat proporcionar a la xarxa només fragments del paisatge rotoscopiats: enfrontada a inputs parcials, la xarxa genera una imatge entre el fotorealisme i el glitch.

 

 

Rotondes. Panorames i fases per a un espectador en moviment (versió xarxa neuronal)

 

 

Díptic on es pot veure l’entrada (esquerre) i la sortida generada per la xarxa (dreta):

 

 

Conversió recursiva: imatge original en vídeo rotoscopiada per una xarxa i convertida a vídeo de nou per una altra xarxa: