black cat

 

‣ 

Black cat

Ficció animada mitjançant seqüències de diferents pel·lícules i d’altres formats audiovisuals.

preludi a la fi del món

 

‣ 

Preludi a la fi del món

Un pianista toca un preludi davant la fi del món.

cinemàcules

 

Cinemàcules

Composició impresa en superposicions, amb la intenció de crear relacions de significat entre les diverses imatges i l’àudio.

calidoscopi

 

Calidoscopi

Exercici de collage amb la imatge en moviment. S’ensamblen diferents pel·lícules trobades i impreses en tinta fotograma a fotograma.

fotodrames

 

‣ 

Fotodrames

Alguna cosa s’està tramant en la foscor. Un infant desafia els malsons del món exterior.

epíleg

 

Epíleg

En aquesta breu seqüència, el cinema se’ns presenta com una intervenció en la mirada de l’altre.

crisàlides a la memòria

 

Crisàlides a la memòria

Imatges difuminades de moments concrets (originades per la impremta d’una festa dels sentits). Només entreveiem les siluetes en una escena borrosa. Són com les crisàlides que habiten la nostra memòria.

mitjons desaparellats

 

Mitjons desaparellats

Com aquells mitjons que han perdut la parella, aquesta peça reuneix retalls descartats durant el procés. Tots ells recorren al collage de vídeo per projectar escenaris onírics.

love story

 

Love story

Vídeo-collage sobre paper, que combina diverses tècniques d’impressió amb retalls d’àudio de procedència molt variada.

CINEMÀCULES

CINEMÀCULES / Roc Albalat

Son una petita col·lecció de vídeos realitzats mitjançant la impressió dels fotogrames sobre paper. De la intenció primera d’experimentar en aquest format, en resulten aquestes càpsules. El muntatge parteix de pel·lícules trobades i arxius d’àudio, i pretén ensamblar-los de manera que es projectin nous significats.

El procés de tractament dels fotogrames –mitjançant una impressora domèstica i posterior escaneig i muntage– aporta un seguit de textures pròpies del mitjà (sobreimpressions, trames o la mateixa textura del paper). És un recurs que permet el retorn de l’audiovisual al format físic i tàctil. Durant aquest procés els accidents han estat benvinguts. És el cas dels efectes que provoquen les restes de tinta quan s’acaba el cartutx; o l’augment del punt de trama en algunes escenes, sorgit de la necessitat de reproduïr els fotogrames en formats petits.

La pel·lícula original té una durada de 20 minuts (dividida en tretze capítols) i format d’alta definició.